Eh? Tak sama…


Saya tujukan kepada diri sendiri. Apa guna kita beritahu macam-macam perkara yang baik, kemudian menyuruh orang lain berusaha untuk lakukan.. tapi diri sendiri langsung tak usaha bersungguh-sungguh untuk amalkan?

Lainlah halnya kalau kita mengajak orang untuk sama-sama mencuba perkara baik yang belum pernah / kurang diamalkan. Sebab itu “MENYERU” sebenarnya berbeza maksudnya dengan “MENGAJAK“.

Di kala kita bercakap panjang, menaip berjela-jela di blog, friendster, facebook, myspace dan sebagainya… tapi hakikat kita dalam kehidupan seharian. huh~~~~ sikit pun tak nampak kita lakukan / amalkan apa yang kita dah taip. Senang kata, cakap tak serupa bikin!

Rugi! Bazir masa je la!

Susah sangat ke nak sendiri buat? Jangan la peduli dengan orang lain kata atau perli… sebab mereka itu sebenarnya jealous, cemburu. Mereka sebenarnya teringin nak buat tapi belum diberikan peluang. InsyaAllah, kita teruskan saja apa yang PATUT kita buat. Moga-moga dengan istiqomah kita, kita ajak orang & kita buat apa yang kita ajak, Allah akan bukakan hati orang lain untuk sama-sama buat. Akhirnya, kita tak tertinggal dan orang lain pun maju bersama-sama.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: