Windows 7 Ultimate GUI

Assalamualaikum ya ahki ya ukhti..!

Alhamdulillah… ada peluang masa sedikit untuk update blog ni… Lama la jugak tinggalkan, ada sebulan rasanya. Pembaca semua apa khabar???! Sihat semuanya InsyaAllah..

Dah lama tertarik dengan Windows 7, tentulah nak cuba… Tiba-tiba, diberi rezeki pulak! Dapat satu perisian tu boleh merealisasikan apa yang dihajati (tapi ingat, hanya berlaku dengan izin Allah). Apa lagi… klik sana, klik sini, maka berubahlah wajah laptop buruk saya ni, dari Windows XP ke Windows 7. Heheheheheh!! Inilah dia…

Graphical User Interface Windows 7 Ultimate!!

Gambar-gambar di bawah menunjukkan perubahan grafiknya. Sebelum itu, perlu dimaklumkan hakikatnya bahawa perisian yang diguna ini hanya menukar fail-fail grafik Windows XP dengan fail-fail grafik Windows 7. Seolah-olah membuat pembedahan plastik terhadap rupa Windows XP yang sedia ada. Ringkasnya, cubalah auranya sendiri… Jom tengok, apakah antara perubahannnya:

**Klik pada gambar untuk besarkan**

Logon window : Lebih luas & mengancam

Logon window : Lebih luas & mengancam

My desktop : Warna tetapan selepas perubahan, boleh ubah kemudian

My desktop : Warna tetapan selepas perubahan, boleh ubah kemudian

Display changing : Semasa proses perubahan dijalankan...

Display changing : Semasa proses perubahan dijalankan...

TADA!! Contoh 1 : Blue theme (default color)

TADA!! Contoh 1 : Blue theme (default color)

TADA!!! Contoh 2 : Gold theme

TADA!!! Contoh 2 : Gold theme

Icons : Banyak baru icon yang comel

Icons : Banyak icon baru yang comel

Copying window : Animasi baru semasa menyalin fail

Copying window : Animasi baru semasa menyalin fail

Shutdown window : Agak menarik..

Shutdown window : Agak menarik..

Macam mana? Nak cuba tak?? Jangan risau tentang saiznya. Sebenarnya anda boleh pilih sendiri jenis perubahan yang diinginkan. Walaupun anda memilih semuanya sekali, ia cuma memerlukan 177 MB saja.. Ini lebih kecil dari saiz program MATLAB, Nero, Microsoft Office Professional 2007, dan juga Adobe Photoshop CS2 (itu yang dalam komputer saya lah). Malah kelajuan PC anda juga tidak terganggu langsung! Jadi, tunggu apa lagi? Cubalah~~

3 comments so far

  1. izuddin.helmi on

    Mau try yang Windows 77 yang betul? Datang la rumah, hehe

    • amel036yippee on

      77?? sampai terlebih taip…

      memang mau ma… tp aku punye RAM suda tak cukup, itu pasal la aku amik interface saje… x amik sume app & features die.

  2. ibnuabas on

    mmg cool.. aku guna tak tukar2 sampai hari ni. hhehe aku dah contact sofia


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: