4 bulan la!

“Assalamualaikum… Ada orang takkkk? Saya datang nak lapor diri ni~”

boleh ke guna ayat di atas masa hari pertama masuk kerja? Kalau la boleh, kan sonang… Hehe! Tak sabo nak masuk keje. Budak-budak Accounting dah seminggu keje. Tapi budak Engineering minggu depan baru nak mula.

Tapi ada kebingungan sikit dengan tempat kerja, kat Johor Bahru ke? Kat Ulu Tiram ke? Kat Kluang ke? Musykil… musykil… “Apa-apa hal pun datang sini, lapor dulu.” Itu kata orang HR TM yang jawab masa aku telefon.

Baiklah puan… KAMI DATANG NI!!!!

p/s1: maka dengan ini, saya ishtiharkan blog ini akan tak ter’update‘ untuk masa yang panjang… selamat bercuti.

p/s2: selamat menempuh alam pekerjaan buat semua yang bekerja tidak kira apa, siapa & di mana  (^o^)

7 comments so far

  1. izzah on

    selamat bekerja~

  2. aNfaLafNa on

    amacam praktikal?best ka? :p
    slamat berpraktikal tuk 3 bulan lg.hee~

    • amel036yippee on

      best… setiap kali hari kerja keluar rumah lepas subuh, petang sampai rumah 2,3 minit je lagi nak maghrib. penat betul larrr!! nasib baik ni nak rasa pengalaman kerja, kalau tak pengsan lama dah.

      dia tak praktikel ker? slamat praktikel tuk die gak…

  3. aNfaLafNa on

    anfal praktikal gak.pegi blk keje ngan parents.ngee~best kan?:p
    but not bad laa…mule2 biase la buhsan.tp rasenye skrg nih tgh menikmati ari2 praktikal yg akan dtg.hee~:D :p

    • amel036yippee on

      best side :
      tambang free, minyak free, makan free (save duit tu, nnt belanja saya okeh?)😀

      tak best side :
      tak free nak pegi mana2 sebelum & selepas kerja sebab kena on-time. kalau merayau tmpat lain nnt kena tinggal!

  4. aNfaLafNa on

    erm tinggal lbh kurang 3 minggu lagi praktikal..tolak seminggu raye..2 minggu lg.wuuhuu~

    p/s: tp musti pasnie rindu mase2 free spt nie..

    • amel036yippee on

      ya.. cepat btul.

      seminggu cuti raya? bukan cuti sampai 23hb je ke?
      kita cuti ikut TM @ MMU?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: