Jijik serta Licik

“Umno-BN tiada bersopan merampas secara jijik serta licik yang sama seperti merompak di siang hari sebuah Kerajaan Pakatan Rakyat Perak ketika sedang disayangi dan popular di kalangan rakyat berbilang kaum.”

Itu yang dinyatakan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Perak, Ustaz Haji Nor Azli Musa dalam akhbar Harakah, berkaitan dengan salah satu isu di Perak.

Tapi apa kaitan kenyataannya dengan aku? Maksud yang lebih tepat apa kaitannya dengan situasi yang berlaku di tempat aku berpijak sekarang??

Teka-teki ini…. hanya yang berkenaan sahaja dapat jawab, dan aku, tidak akan menjawab sebarang pertanyaan. Bagi aku, orang yang ingin buat baik tidak patut dihalang. Selagi matlamatnya tidak bertentangan dengan ajaran dan suruhan Islam, kenapa kita nak menentang kan? Biarlah… lain orang lain caranya, asalkan matlamat sama & tidak ditegah oleh syara’.

Tapi AWAS! Jangan ditiup bara api! Jangan jadi hipokrit! Jangan telagahkan dua kaum yang bersaudara! Jangan pecah-belahkan umat sendiri! Kelak kau yang menanggung segala natijahnya, yang datang dari Dia Yang Maha Berkuasa… ALLAH SWT. Jika tidak di dunia, nantikan saja di akhirat kelak.

Advertisements

1 comment so far

  1. ibnuabas on

    Assalamualaikum.. Apa yang berlaku kepada Perak ada banyak hikmah, antaranya:

    1) UMNO menonjolkan lagi sikap kejinya walaupun di mata rakyat UMNO sudah cukup keji.

    2) Kejatuhan Perak mengingatkan pemimpin PR bahawa kemenangan/kekalahan adalah ketentuan Allah. Allah boleh tarik bila-bila masa sahaja kekuasaan yang diberi.

    3) Apa yang berlaku kepada Kerajaan PR Perak adalah ujian Allah untuk memperlihatkan siapakah golongan yang berjuang untuk rakyat dan siapakah golongan munafiq yang berjuang mementingkan perut sendiri.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: