Dua peristiwa

Assalamualaikum & Bismillah…

Satu peristiwa

Sejak bulan lepas, semakin ramai pulak orang berminat nak buat blog. Masing-masing dengan tujuan sendiri. Ada yang buat suka-suka untuk sendiri, ada yang jadikannya sebagai diary, ada yang bina untuk persatuan @ kelab, ada yang dibuat untuk berdakwah, memberi peringatan dan ada jugak yang buat untuk tambah pendapatan! Macam-macamlah! Tapi untuk apa pun x kesah… asalkan hasilnya baik untuk dibaca, tidak menyakiti orang lain dan memberi ilmu serta pengajaran. Termasuklah junior aku. Baru je nak berjinak-jinak dengan penulisan online katanya. Lalu aku jawab spontan, bukan susah pun… sekarang ni nak wat pape kat blog tu cume tekan tetikus je. Bukan niat di hati ni taknak ajar, ajar tetap ajar. Tapi bila tangan sendiri yang melakukan semuanya lebih mudah belajar dan memahami. Perkara pertama aku suruh buat ialah “explore” dulu fungsi-fungsi yang ada kat blog dulu. Tu peringkat pertama. Dah faham fungsi, baru bole menaip… kan??

Dua peristiwa

Haha! peristiwa ni xde pape sangat pun. Just reminder untuk diri sendiri & kawan-kawan seuniversiti. Semester kedua da mula, balik la wahai kawan-kawanku yang sedang bercuti. Cukup-cukuplah makan tido kat kampung. Perjuangan baru da tiba. Subjek baru semua makin susah-susah belaka. Umur kita pulak makin lama makin tua… Awak semua nak leka sampai bila??

Selamat Menyambung Pelajaran~~~

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: